Va rămâne domnul Bolojan fără mașină de serviciu?

0
19
primaria oradea

În anul 2013 O.T.L. a cumpărat 12 mașini pentru a putea fi folosite de Administrația Imobiliară Oradea și Primăria Oradea, fapt care a fost reclamat după ultimul audit al Curții de Conturi la D.N.A.


Persoanele vizate de D.N.A. în acest caz sunt directorul general al O.T.L., domnul Csuzi Istvan, directorul economic Ioan Purge și directorul tehnic Viorel Pop, aceștia nerespectând procedura de achiziție a autoturismelor, care se impunea doar prin programul rabla și au pagubit cu aproximativ 1,1 milioane de lei instituției. Mai mult, auditorii spun că autoturismele nici nu își aveau rostul în cadrul instituției în vederea bunei funcționări a acesteia .
Autoturismele achiziționate sunt patru Dacia Logan, patru Dacia Duster, trei Dacia Lodgy și un Renaul Latitude, cel din urmă fiind folosit ca mașină de serviciu al primarului Ilie Bolojan iar restul de către angajatții Primăriei Oradea cu funcții de răspundere.
Oradea Transport Local putea achiziționa în mod legal autoturisme doar prin programul național RABLA, iar cele 13 autoturisme scoase din uz de acestia ar fi avut o valoare de 84.500,-lei. În schimb șefii O.T.L. au preferat varianta clasică a unui buy-back cu dealerul Auto-Bara, care a evaluat flota de 13 mașini la suma de doar 24.253,-lei, aceasta valoare fiind scazuta din pretul celor 12 autoturisme noi.
Pentru ca acestă „poveste” să fie și mai frumoasă, șeful Auto-Bara, domnul Octavian Bara are și calitatea de Membru în Comisia Municipală de Achiziții Publice, acesta având obligativitatea de a verifica aceste achiziții și mai mult să sesizele conflictul de interese.
Suntem curioși de modul în care se va derula auditul și ancheta D.N.A în paralele și de finalitatea acestora.
Va rămâne domnul Bolojan fără mașină de serviciu?

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here