S-a inaugurat noua Piață Rogerius . Galerie FOTO

0
224
Piața Rogerius

Vineri, 11 decembrie 2015 a fost inaugurat Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare, situat pe amplasamentul fostei Piețe Rogerius.

Noul centru a fost construit în cadrul proiectului transfrontalier „Cooperare Transfrontalieră pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea și a unui Centru pentru Educație Antreprenorială în municipiul Debrecen”.

Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, perioada de implementare fiind 01.10.2012 – 31.12.2015. Bugetul aferent investiţiei care i-a revenit Municipiului Oradea a fost în valoare de 6.705.313,40 euro (TVA inclus), din care contribuţia municipiului a fost de 35,22%.

Piața are mai multe sectoare: sector legume-fructe, sector carne-pește, sector lactate-ouă, sector panificație, sector produse bio și apicole, sector produse împachetate și tradiționale, sector flori, sector produse nealimentare, zonă administrativă, platformă pentru deșeuri. Energia electrică necesară pentru iluminatul exterior al terasei este asigurată din surse de energie regenerabilă și nepoluantă, printr-un sistem de panouri fotovoltaice, care produc energie electrică prin utilizarea energiei luminoase.

Sursă: Primăria Oradea

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here