Sentință definitivă în cazul fostului șef al Centrului Județean pentru Conservarea Culturii Tradiționale

0
102

Tribunalul Bihor s-a pronunțaț în cazul lui Adrian Dume, fostul șef al Centrului Județean pentu Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și a lui Anca Banda, directoarea Casei de Cultură din Beiuș.

În data de 26.01.2016 Tribunalul Bihor a pronunțaț sentința definitivă în cazul liberalului Adrian Dume și a Ancăi Banda, proces ce a fost declanșat anul trecut de procurorii D.N.A. Oradea.

Prejudiciul cauzat de cei doi, se ridică la suma la suma de 125.630lei conform rechizitoriului procurorilor, bani cheltuiți abuziv de către aceștia, în scopul organizării unor evenimente fictive, în baza unor documente false.

Acuzațiilor aduse celor doi sunt de abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă la abuz în serviciu, astfel tânărul liberal Dume, a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani. În cazul Ancăi Banda, judecătorii Tribunalului Bihor, au decis pedeapsa de 7 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani.

Din sentință reiese faptul că, Adrian Dume a achitat suma de 30.000lei în contul prejudiciului creat, sumă pe care instanța l-a obligat a o returna în solidar cu directoarea Casei de Cultură din Beiuș, ca despăbugire civilă în favoarea instanței.

Sentința Tribunalului Bihor nu este una definitivă, atât cei doi inculpați cât și procurorii D.N.A. putând ataca sentința, la Curtea de Apel Oradea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here