Consultări privind alegerile locale!

0
19

Astăzi au loc consultările Premierului Dacian Cioloș cu reprezentanții partidelor parlamentare asupra modificării alegerii primarilor.

Conținutul Legii Electorale susține faptul că alegerea primarilor se realizează într-un singur tur de scrutin, în același timp cu lista de consilieri locali și județeni.

Liderii PNL, deși în data de 24.02.2015 au votat Legea Electorală, se pare că s-au răzgândit și au venit cu propunerea alegerii primarilor în urma a două tururi, asta probabil în urma consultării sondajelor interne, unde favoriții lor sunt cotați cu șansa a doua la majoritatea primăriilor din țară, dar mai ales la București unde rezultatul contează cel mai mult.

La noi în Oradea, lucrurile sunt destul de clare. Actualul primar în funcție, care și-a anunțat săptămâna trecută candidatura pentru al treilea mandat, conform tuturor sondajelor efectuate va câștiga al treilea mandat. De văzut însă dacă va câștiga la scorul din sondaje.

Din al doilea și al treilea paragraf, se poate trage concluzia că nu pentru Oradea sau alte municipii reședință de județ se dorește această măsură cu două tururi de scrutin, Bucureștiul devenind ținta principală.

De urmărit rezultatele acestor negocieri, deoarece orice modificare a Legii Electorale trebuie realizată cu cel puțin 6 luni înaintea alegerilor. Cum alegerilor locale sunt stabilite pe data de 5 Iunie, acest demers este unul tardiv.

Sursa foto: bzi.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here