Tinerii de la P.S.D. și U.N.P.R. împotriva corupției!

0
30

În urma semnării protocolului de colaborare dintre PSD și UNPR la nivel național în vederea câștigării alegerilor locale, organizațiile de tineret la nivelul municipiului Oradea s-au întalnit ieri la cabinetul europarlamentarului Emilian Pavel.

Scopul întâlnirii a fost cafeneaua politica intitulată „Fenomenul corupției văzut de tineri”. Invitatul cafenelei politice a fost avocatul Mircea Ursuța, care a explicat pe ințelesul tinerilor ce înseamnă corupția și formele sub care se manifestă.

Avocatul a precizat clar la ce riscuri se expun cei care acordă sau primesc mită, ce se întamplă în momentul în care se consumă traficul de influență, dar și cum se poate exercita abuzul în serviciu. Exemplele acestuia au vizat atât instituții de stat ale căror angajați folosesc abuzul pentru a-și exercita atribuțiile, cât și persoanele asimilate funcționarilor publici, precum medicii, și situațiile în care primesc foloase necuvenite și pot răspunde penal pentru aceasta.

Tinerilor li s-au oferit și exemplele vehiculate prin ziare cu arestările care au avut loc în ultimii ani, acestea fiind pentru fapte diverse, de la abuz în serviciu, la trafic de influență, la dare și luare de mită.

Mesajul avocatului a fost ca tinerii de azi să conștientizeze rigorile legii în momentul în care recurg la acte imorale, ilicite și ilegale.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here