Primarul Brașovului trimis în judecată de procurorii D.N.A.

0
28

Liberalul George Scripcaru, edilul municipiului Brașov, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru mai multe infracțiuni, printre care se numără și luare de mită!

Procurorii susţin că primarul Brașovului controla toate contractele încheiate cu Primăria, pe care le atribuia firmelor care făceau parte din grupul său de interese.

S-a descoperit că în perioada 2010-2011, CET-ul din Braşov şi-a pus resursele gratuit la dispoziţia unei firme private şi a încheiat contracte pe 15 ani cu aceasta  prin care urma să cumpere energie electrică.

Cealaltă companie, administrată de grupurile de interes ale primarului, Tetkron, a fost creată în mod special pentru favorizarea şi intermedierea afacerilor firmei aflate în grațiile primarului Scripcaru. Director al acesteia, fiind numită o persoană apropiată primarului, și anume o fostă directoare economică al CET-ului, compania a preluat serviciul de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în Braşov.

Procurorii D.N.A. spun că edilul Brașovului ar fi dispus ca o parte din banii obținuți ilegali să fie utilizați în campania electorală pentru alegerile locale din 2012.

Conform procurorilor, prejudiciul adus orașului de către primar, atinge un milion de euro, bani ce ar fi ajuns în final în conturile oamenilor de afaceri din grupul edilului.

Sursa foto: adevarul.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here