La Oradea de ce nu se poate?

0
13

În timp ce orașe precum Cluj sau București au optat pentru cota minimă de impozitare, Oradea a zis pas!

Așa cum am mai scris în articole anterioare, Codului Fiscal a introdus din acest an o nouă modalitate de impozitare a clădirilor, și anume în funcție de folosința acestora, și nu după proprietarul lor. Astfel au apărut impozitările pentru clădirile nerezidențiale sau mixte ale persoanelor fizice.

Limitele stabilite în Codul Fiscal sunt cuprinse între 0,2% și 1,3% cu posibilitatea consiliilor locale de a majora anual cu 50% aceste procente.

Cu această impunere, orașe precum Cluj-Napoca, București, Brașov sau Iași, au optat pentru valoarea minimă impozabilă, și anume 0,2%, în timp ce administrația orădeană a ales cota aproape de maximul prevăzut de lege, anume 1%.

La nemulțumirile orădenilor, reprezentanții Primăriei Oradea au anunțaț că iau în calcul, scăderea acestei cote de impozitare la 0,6%. Desigur că aceasta ar mulțumi câțiva locuitori ai orașului, dar totuși ar putea fi catalogată ca fiind insuficientă, de către o mare parte a orădenilor.

Rămâne de văzut în ce măsură noile calcule ale administrației locale va mai împovăra sau ușura locuitorii orașului, dat fiind că reprezentanții primăriei au declarat că au avut în vedere acest nivel mai degrabă din grija stabilității bugetului votat, decât apăsarea contribuabililor vizaţi.

Sursa foto: oradea.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here