Primăria Oradea a pierdut 15.000.000 euro

0
57
Bolojan Malan
Bolojan Malan

Ca să nu treacă neobservată o știre importantă pentru dezvoltarea orașului Oradea, este cea legată de pierderea procesului cu Statul privind proiectul de termie din cartierul orădean Nufăru.Este vorba despre un proiect de 15.000.000 euro, aproximativ 62.000.000 lei pe care Primăria Oradea dorea să îl demareze la mijlocul anului 2015 pentru a desființa 7 puncte termice și înlocuirea lor cu 278 de module de scară, care să încălzească locuințele celor din zonă cu apă geotermală.
Proiectul a fost pus la punct în anul 2012, dar pentru eficientizare, a fost dat la refăcut, parametrii tehnici fiind finalizați doar la sfârșitul anului 2014. Ca să poată fi demarat în anul 2015, proiectul trebuia să beneficieze de girul Ministerului Economiei. Ministerul nu și-a dat acordul pe motivul că proiectul nu poate fi realizat în timp, termenul final fiind 31.12.2015.
Municipalitatea a dat în judecată Ministerul Economiei, însă Curtea de Apel București a dat câștig de cauză ministerului și nu Primăriei Oradea.
Viitoarele proiecte dacă vor continua același traseu, prima dată se realizează studiul tehnic, pe urmă se reface, se mai reface odată, în primul rând că nu va mai fi timp efectiv de implementare, iar în al doilea rând noi orădenii nu ne vom bucura de prea multe lucrări pe bani europeni.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here