Primaria Oradea mărește taxele!

0
179

Astăzi în cadrul ședinței consiliului local al municipiului Oradea s-au discutat mai multe subiecte pe ordinea de zi, printre cele mai dezbătute fiind taxele și impozitele locale.După ce în primă fază, reprezentanții primăriei au mărit taxele aproape de maximul permis de Codul Fiscal, sub presiunea cetățenilor, aceștia au revenit asupra măsurii cu o nouă cotă.

Direcția economică din cadrul Primăriei Oradea reprezentată de directoarea Nadia Haș, a propus ca municipalitatea să implementeze un sistem de taxare a spațiilor deținute de persoane fizice cu uz nerezidential de 0.6%.

Consilierul local Adelina Coste din partea grupului PSD a cerut ca această taxă să fie de 0.3%. De asemenea grupul PSD a mai cerut eliminarea taxei suplimentare de 50% pentru a doua locuință deținută de persoanele fizice, menționând că această taxă este introdusă de Primăria Oradea fără să fie cuprinsă de noul Cod Fiscal.

Ambele propuneri au fost respinse la vot, cu 13 voturi împotriva ale consilierilor PNL și 6 abțineri ale consilierilor UDMR. Propunerea astfel nemodificată de a impune o taxare de 0.6% a rămas valabilă și a fost votată de 19 consilieri, adică cei din grupurile PNL și UDMR.

Orădenii au cerut cota minimă, de 0,2% cum este în cazul Clujului.

Sursa foto: oradea.travel.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here