România ar putea avea o nouă uzină Mercedes-Benz!

0
47

Președintele Daimler AG,  Dieter Zetsche, a declarat că doresc să construiască o nouă uzină , iar România ar putea fi soluția.

„Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte raţional în care com­parăm toate aspectele legate de nivelul edu­caţional, disponibilitatea forţei de muncă, logistică, infrastructură, cât de uşor este să faci afaceri în acea ţară, dis­tan­ţa faţă de furnizori şi clienţi. Ro­mâ­nia poate fi o soluţie.“, a spus Dieter Zetsche.

Avantajul pe care îl are în acest moment țara noastră conform președintelui Daimler, este faptul că deja în România există uzina Mercedes-Benz pentru cutiile de viteză, și care este o experiență foarte bună pentru compania germană.

Grupul Daimler este unul dintre cei mai mari constructori auto din lume, iar afacerile acestuia sunt de aproape 130 de miliarde de euro, iar scopul Mercedes-Benz este să ajungă numărul unu în sectorul premium până în 2020, fiind nevoiți să întreacă vânzările actualului lider de piață BMW.

 

În acest moment, grupul Daimler are demarat din 2013 un plan de investiții de 300 milioane de Euro în cadrul uzinei pentru cutiile de viteze din Sebeș unde v-a începe și producția cutiei 9G Tronic, pentru care cererea este tot mai mare pentru noile modele, care vor fi echipate tot mai des cu aceste transmisii.

Președintele Daimler, Dieter Zetsche a menționat că în acest moment grupul își extinde producția în Brazilia, Africa de Sud dar și China, dar deja nevoia de o nouă uzină în Europa este tot mai stringentă, România fiind în acest moment luată drept soluție.

Sursa foto: carsession.com

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here