Miliardarul cu viață modestă!

0
22

Cu o avere estimată la 65 de miliarde de Euro, trăiește o viață modestă și se îmbracă doar de la second-hand!

Ingvar Kamprad, fondatorul companiei IKEA, este unul dintre cei mai bogați oameni din lumea, dar acesta se imbracă doar de la second-hand pentru a putea face economii.

Într-un documentar realizat în Suedia, țara de origine a miliardarului,  acesta a declarat: “Nu cred că am purtat vreodată haine care să nu fi fost cumpărate la second hand. Vreau să dau un exemplu bun”.

Pe lângă averea colosală, acesta este cunoscut și pentru zgărcenia de care dă dovadă, dar care spune el că l-a ajutat să ridice imperiul care este astăzi, IKEA, care în ultimii ani, a fost preluat de către fiii săi.

Moștenitorii miliardarului şi-au mutat sediul social în Danemarca, iar mai apoi în Elveţia, pentru simplul motiv de a elimina povara taxelor suedeze, dar din 2014 au revenit cu sediul principal în Suedia. De altfel au şi o fundaţie într-un paradis fiscal, în Liechtenstein.

Fondatorul Ingvar Kamprad este cunoscut de asemenea și pentru declaraţiile sale privind economiile, în 2012, uimind lumea când spunea că preferă să se tundă în țări ce sunt în curs de dezvoltare, dat fiind că a plătit 22 de euro pentru a se tunde în Olanda, factura ce a depăşit bugetul său inițial. Din acest motiv, ultima sa tunsoare a fost în Vietman.

În acest fel și-a adaptat și stilul de viaţă şi la transport, mergând cu metroul la serviciu şi deținând în proprietate un Volvo vechi.

Sursa foto: click.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here