Je suis Bruxelles!

0
38

UPDATE1: Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacurile! Numărul decedaților și al răniților este în creștere!

HAOS la Bruxelles! Două explozii la aeroport, plus alte 3 la o stație de metrou!

UPDATE1: Comform comunicatului publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor, susţinătorii Statului Islamic și-au manifestat susținerea pe reţelele de socializare a actele teroriste „Statul vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere”.

Conform cifrelor confirmate în mod oficial, până la această oră, numărul morților a ajuns la 26 și peste 136 de răniți!

______________________________________________________________________

În această dimineață, au avut loc două explozii pe aeroportul Zaventem, din Bruxelles. Exploziile vin la patru zile de la capturarea lui Salah Abdeslam, principalul suspect al atacurilor de la Paris din noiembrie.

Cel puțin două explozii au zguduit în această dimineață aeroportul Zaventem din Bruxelles. Se pare că sunt mai mulți răniți, potrivit Reuters. Ar fi vorba despre două bombe care au explodat în interiorul clădirii, zona de Plecări a aeroportului. Aeroportul a fost evacuat și niciun avion nu mai poate ateriza pe Zaventem.

Autoritățile au anunțat până la această oră cel puțin 13 morți și 35 de persoane grav rănite, iar numărul victimelor este în continuă creștere. Nivel maxim de alertă teroristă iar orașul este blocat în totalitate.

La ora  10:21  Metroul din Bruxelles a fost închis și pasagerii au fost  evacuați.  Încă două explozii la metrou în apropiere de Parlamentul European.

O a 3-a explozie a avut loc în urmă cu puțin timp în capitala Belgiei. A avut loc la stația de metrou Schuman, denumită după fondatorul UE, Robert Schuman, stație în preajma căreia se află majoritatea instituțiilor europene.

Belgia a instituit alertă teroristă de nivel 4 (cel mai mare) pe tot teritoriul său. 

Demnitarii și oficialii sunt în acest moment blocați în Parlamentul European și celelalte instituții publice!

În urmă cu puțin timp ,la ora 10:38 autoritățile italiene au declarat nivel maxim de alertă pe aeroportul Fiumicino din Roma.

conflictnews

Sursa foto: gsp.ro & Conflict News

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here