10 milioane de Euro pentru I.M.M.-uri!

0
28

Ministerul Economiei vrea să pună în aplicare în luna aprilie ajutoare nerambursabile pentru microîntreprinderi și firme mici și mijlocii, în valoare de 10 milioane de Euro.

Conform celor de la Ministerul Economiei, se arată că Direcția Politici Antreprenoriale și Implementare Programe pentru I.M.M. din subordinea sa, dorește să lanseze în aprilie 2016 mai multe programe naționale, care până acum au fost avizate în Comitetul Interministerial pentru Ajutor de Stat, iar acestea sunt:

Programul de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață, care are alocat un buget de 21,049 milioane de Lei, prin intermediul cărora, IMM-urile beneficiare primesc un ajutor nerambursabil de maximum 90% din cheltuielile eligibile efectuate, fără TVA.

Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM, prin care femeile antreprenor vor primi un ajutor financiar de maximum 50.000Lei, care reprezintă 90% din investiție. De menționat că pentru acest program sunt eligibile atât IMM-urile deținute de femei sau care au printre asociați și femei.

Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzători debutanți, care va avea disponibili fonduri în valoare de 22,7 milioane de Lei, prin intermediul cărora persoanele care nu au mai fost implicate într-un business până acum își vor putea deschide o societate cu răspundere limitată, S.R.L.-D care va putea beneficia de un ajutor nerambursabil de maximum 45.245Lei per beneficiar.

De menționat este că banii vor putea fi folosiți de către întreprinzători exclusiv pentru investiții privind inițierea și dezvoltarea afacerii, iar pentru toate cele 3 programe, antreprenorii trebuie să efectueze investițiile initial din banii lor, urmând ca mai apoi statul să deconteze cheltuielie efectuate corect, în limitele valorilor nerambursabile obținute.

Sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here