Se mută Piața Ocska!

0
1273

Cunoscuta Piață Ocska/Obor se va muta pentru a face loc unei noi investiții de peste 20 milioane de Euro!

Construcția care va lua locul pieței de vechituri, așa cum era ea cunoscută, va face loc Sălii Polivalente care va avea o capacitate de 5.000 de locuri și va fi construit de Compania Națională de Investiții.

Inițial proiectul prevedea amplasarea Sălii Polivalente în zona șoselei de centură, în spatele Era Park, dar sistemul de balizaj al aeroportului din Oradea, nu poate să construcțiile cu un regim de înălțime cum este cel prevăzut pentru sala de sport.

Schimbarea, cel puțin în plan, prevede mutarea cunoscutei piețe de vechituri în spatele Era Park, locație gandită inițial pentru Sala Polivalentă, iar sala de sport urmând să fie construită în zona dintre Universitatea din Oradea și Auchan, adică pe locația actualei Piețe Okcsa.

Conform administrației locale, proiectul de hotărâre prin care se schimbă amplasamentul Sălii Polivalente va fi pusă în discuție în sedința din 31 martie a Consiliului Local Oradea, iar documentația nouă aferentă schimbărilor, va cade în sarcina orașului. De asemenea vor fi necesare și alte investiții pentru a face complet funcțional noul amplasament al pieței de vechituri, iar administrația locală are în vedere construcția de noi pasaje și alte lucrări necesare, asta după ce au fost deja efectuate o serie de lucrări de modernizare a Pieței Ocska/Obor în actualul amplasament.

 

Lucrărilor de mutare a Pieței Obor în zona Era Park vor începe doar după ce Compania Națională de Investiții va lansa oficial licitațiile pentru Sala Polivalentă.

Sursa foto: adporadea.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here