Legea antifumat se modică!

0
14

Senatorii vor să modifice Legea antifumat printr-o serie de amendamente la proiectul de lege al Guvernului!

Senatorii din Comisia juridică au admis o serie de amendamente la legea antifumat, aceștia eliminând interdicția fumatului la terase și în spații care au acoperiș cu doi pereți. De asemenea spațiul închis a fost redenumit ca fiind spațiu cu pereți de jur împrejur, iar fumatul va fi permis în camere special amenajate în acest scop, în care se vor putea servi și băuturi.

Amendamentele au fost cititie de către senatorul P.N.L. Steliana Miron, care este și una dintre inițiatorii acestor modificări ale proiectului de lege, alături de care au semnat și deputații Daniel Fenechiu și Răzvan Tănase.

Conform inițiatorilor amendamentelor, fumatul urmează să fie permis în camere anume amenajate, care vor servi în mod exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului, cum este consumul de cafea și băuturi răcoritoare și/sau calde.

În același timp, parlamentarii doresc și modificarea definiției spațiului public închis, acesta conform amendamentului urmând să fie definit ca „orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepția spațiilor cu detinație locativă”.

De altfel, aceștia dau o nouă definiție și spațiului închis la locul de muncă, acesta urmând să fie definit drept spațiul ce are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, îndiferent de natura lor sau de caracterul temporar sau permanent într-un loc de muncă.

Cătălin Boboc, care este președintele Comisiei Juridice a precizat la dezbaterile din comisie că a primit multe sesizări de la cetățeni nemulțumiți de prevederile Legii antifumat.

 

Sursa foto: subversiv.info

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here