Orădenii dezbat pe tema Sălii Polivalente!

0
196

După ce în Oradea au apărut mai multe grupuri de dezbatere, în spațiul online își face loc un nou model de informare și sondare a cetățenilor!

Grupurile de dezbatere online „Oradea suntem noi”, „Oradea Dezbate”, „Oradea orașul meu” și mai multe pagini de știri și informații online precum Infooradea, Evenimente Oradea și chiar publicația noastră, în spațiul online și social media, își face loc un nou tip de informare și sondare a cetățenilor, și anume VotLiber(www.votliber.ro).

Astfel pe pagina aceasta s-a propus un subiect de sondare cu privire la construcția noii Săli Polivalente, care la finele anului avea anunțată o investiție de 22 milioane de Euro și 5.000 de locuri. Odată cu modificările aduse Aeroportului Oradea, administrația orădeană a a adus modificări proiectului Sălii Polivalente, despre care publicația noastră a mai scris.

În această ordine de idei, orădenii își pun întrebarea: credeți că Oradea are sau nu nevoie de o Sală Polivalentă cu capacitate de 7000 locuri?

Ce s-a schimbat?  
 
Odată cu modernizarea aeroportului Oradea, regimul de înălţime aprobat pentru terenul pus la dispoziţie de Primăria Oradea a suferit modificări, mai exact în loc de 25 m necesari pentru construcţia proiectului, astăzi, Autoritatea Aeronautică Română accepta doar un regim de înălţime de 19 m, insuficient pentru investiţia menţionată. 
 
Primăria a decis relocarea proiectului, propunându-şi astfel locaţia actualei pieţe de vechituri Obor aka “Ocsko”  pentru Sala Polivalentă. De menţionat că în anii trecuţi Primăria Oradea a investit în Piaţa Obor aprox 800.000 lei. 
 
Mai mult decât atât, Primăria solitica creşterea capacităţii de la 5.000 la 7.000 de locuri cu ajutorul unor gradene mobile, sistem asemanatos cu cel folosit la Sala Polivalentă din Cluj. Se pune întrebarea care este siguranţa pe care o oferă aceste gradene spectatorilor, având în vedere faptul că la Cluj a căzut un copil 4 metri în gol printr-un spaţiu dintre peluzele retractabile. 
  
Se pune întrebarea dacă are sau nu Oradea nevoie de o Sală Polivalentă de 7000 locuri, sau sunt de ajuns 5000? 
În acest context, actuala Sală a Sporturilor Antonio Alexe din Oradea (2500 locuri) găzduieşte cu casa închisă doar meciurile importante a echipei masculine de Baschet CSM U Oradea, rar folosită totuşi la capacitate maximă.  
   
Cu toate acestea, o sală mai mare ar permite organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale, concerte şi alte evenimente cu public larg. 
  
 Pentru a ne convinge, trebuie să avem în vedere anumite aspecte: 
-Diferenţa de 2.000 de locuri va fi finanţată din bugetul Primăriei; 
-Siguranţa gradenelor pentru spectator; 
-Investiţii effectuate în ultimii doi ani în Piaţa Obor vor fi pierdute, iar altele vor fi necesare pentru locaţia unde va fi mutată Piaţa; 
-Investiţii suplimentare într-o subtraversare pentru pietoni pentru accesul pietonal în noua piaţa de vechituri; 
-Oportunităţile pe care le aduce o sală de 7000 locuri; 
  

 Astfel, crezi că Oradea are sau nu nevoie de o Sală Polivalentă cu capacitate de 7000 locuri?

Sursa: votliber.ro
Sursa foto: votliber.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here