Domnul a dat, DIICOT a luat!

0
326

În perioada în care religia stârnește multe controverse, cazul de spălare de bani de la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea, 

Maica Mina, cea care este stareța Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, este acuzată de constituirea unui grup infracțional organizat și de spălare de bani în formă continuată, asta după ce prin unul din conturile bancare ale lăcașului de cult din Oradea, s-au spălat aproape 1 milion de Lei din evaziune fiscală.

Ca urmare a dezbaterilor ce s-au finalizat în cursul acestei săptămâni, judecătorii din cameră preliminară de la Curtea de Apel Târgu Mureș, au stabilit că probele strânse dar și rechizitoriul întocmit de către procurorii D.I.I.C.O.T. sunt legale și drept urmare, procesul va începe.

Tot în dosarul spălării de bani de la mănăstire, maica stareță, Maria Bădilă, urmează să fie judecată împreună cu reprezentanții societății ROPHARMA, Michael Vartic, director Ropharma a sucursalei din Târgu Mureș, Ionuț Scorțanu contabil-șef, Mărioara Bojan, șef al serviciului Resurse Umane și contabila șefă Luminița Cioloca. Nu a scăpat nici Ciprian Nițulescu, patronul farmaciilor Fontana și MigFarm.

Procedura spălării banilor viza donații în mod constant către Mănăstirea Sfintei Cruci cu care care mai apoi urmau să fie virați în conturi ale unor salariați ai firmei ROPHARMA, sub pretexte de achiziții de răsaduri, ceară, lemn pentru iconostase, ș.a.m.d. La rândul lor, angajații farmaciei, erau „furnizori” ai acestor bunuri, care ridicau sumele de bani și urma să îi returneze firmei.

Ancheta a început la jumătatea anului 2012, iar după o lungă perioadă de investigații, în primăvara lui 2013, polițiști coordonați de către procurorii D.I.I.C.O.T. Mureș, au descins în birourile lăcașului de cult din Oradea și la sediul companiei lui Ciprian Nițulescu și cele 22 de farmacii ROPHARMA din Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Reghin, Vaslui și Târgu Mureș.

 

Sursa foto: libertatea.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here