Cine va gestiona Teatrul Regina Maria și Aquapark Nymphea după alegeri?

0
236

În ultimile săptămâni circulă vorba prin oraș cum că Daniel Vulcu a căzut în dizgrația primarului după 2 mandate de consilier local și aliat, dar și de director al Teatrului Regina Maria. 

Lipsa domnului Vulcu de pe lista PNL pentru alegerile locale din acest an poate confirma aceste zvonuri. Anul trecut, după eșecul celor două referendumuri și după dubiosul megaconcert „de ziua Europei”, întamplator susținut cu o zi înainte de primul referendum, Teatrul Regina Maria primea doar 42.000 lei pentru organizarea Festivalului Internațional de Teatru Oradea (FITO), în timp ce Alex Velea, Voltaj și Antonia au costat peste 90.000 de lei. Pentru prima dată, apropiatul și partenerul primarului Ilie Bolojan în Consiliul Local Oradea adresa reproșuri alocarilor acordate de Consiliul Local și de administrația Bolojan și implicit șefului său pe linie de partid.

Zilele trecute a apărut pe un portal de știri, o știre pe sursă cum că vechiul director al Casei de Cultură a Municipiului din Oradea, Flavius Bunoiu, va prelua locul domnului Vulcu, în ciuda deja cunoscutei relații tensionate dintre fostul director și actualul primar, dar și scandalul Bunoiu-Bihoreanul. Știrile noastre nu coincid cu cele ale colegilor de la oradeaindirect.ro. În urma unor discuții am aflat că probabil noul director ar urma să fie nimeni altul decât actorul Andrian Loncovei, membru PNL. Se prea poate ca domnul primar să nu accepte ieșiri din rând precum cea a domnului Vulcu de anul trecut și să apeleze la alte cadre PNL din structura Teatrului Regina Maria.

În ceea ce privește noua investiție Nymphea Aquapark, lucrurile stau exact pe dos față de principiile liberale exprimate la început de mandat, în 2008, de actualul primar. Atunci, edilul propunea externalizarea serviciilor publice, adică un fel de privatizare, pe motiv că statul este un administrator slab. Astăzi, tot pe surse, se vehiculează păstrarea Aquaparcului în subordinea Primăriei, ADP, și numirea în funcția de director general sau manager a domnișoarei Ioana Pop Coman, o tânără membră PNL, angajată a ADP în cadrul Primăriei Oradea, absolventă a Universității Oradea și a Universității Agora din Oradea.

Nu am putut găsi informații despre domeniul în care a absolvit tânăra membră PNL cele două universități menționate, dar așteptăm să vedem criteriile de performanță și experiența necesară pentru a ocupa un astfel de post care va gestiona această investiție importantă și costisitoare a municipiul nostru.

Valoarea investiției Aquapark Nymphea, conform contractului semnat la data de 28.01.2015 este de 88.342.934,23 cu TVA (69.803.091,69Lei fara TVA si 16.752.742,01Lei valoarea TVA-ului), iar termenul de execuție prevăzut era de 10 luni, lucrările începând cel târziu cu data de 17.02.2015. Lucrările încă nu s-au încheiat, dar este programată inaugurarea dupa sărbători.

De asemenea, capacitatea declarată a noului aquapark va fi de 1000 de locuri și va beneficia de 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare, 10 aquatobogane și 314 locuri de parcare pentru autoturisme și autocare cu extindere ulterioară.

Vom vedea cum va fi rezultatul concursurilor de ocupare ale acestor funcții publice.

Sursa foto: teatrulreginamaria.ro și Facebook

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here