Aglomerație în vamă de sărbători!

0
46

Având în vedere că, în perioada 25.04-02.05.2016, vor fi Sărbătorile Pascale, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport.

În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane şi autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale, fiind dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului pentr controlul specific al documentelor până la capacitatea maximă permisă.

De asemenea, și arterele de control vor fi suplimentate pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei şi a infrastructurii  punctelor de trecere a frontierei.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Recomandările pentru evitarea aglomerărilor sunt ca participanții la trafic să tranziteze toate punctele de frontieră existinte la graniță, în așa fel încât să fie preîntâmpinate aparițiile suprasolicitărilor pe una din punctele de trecere, din cauza unui număr ridicat de călători în timp scurt.

 

De asemenea, pentru a vedea timpul mediu de așteptare la punctele de trecere a frontierei, participanții la traficsunt sfătuiți să consulte aplicația disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, reamintim punctele de frontieră existente la aceste graniţe:

Pe frontiera româno-ungară:

  • pe raza jud. Timiş: T.F. Cenad – Kiszombor;
  • pe raza jud. Arad: T.F. Nădlac – Nagylak

P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya;

P.T.F. Vărşand – Gyula

  • pe raza jud. Bihor: T.F. Salonta – Mehkerek;

P.T.F. Borş – Artand;

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

P.T.F. Săcuieni – Letavertes

  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj;

P.T.F. Petea – Csengersima.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here