România a fost din nou evitată de către germani!

0
17

România a fost din nou ocolită de producătorii germani, pierzând o investiție de 500 de milioane de euro!

Cei de la Daimler au ales în 2008 ca destinație Ungaria,  pentru noua lor fabrică Mercedes-Benz, în ideea în care pe lista amplasamentelor din Europa de Est se afla și România și Polonia.

În fabrica din Ungaria nemții de la Daimler au investit peste un miliard de euro, aici fiind asamblate modelele din Clasa B, CLA și CLA Shooting Brake.

Noua fabrică va fi construită în Jawor, Polonia, la o distanță de aproape 430km sud-vest de Varșovia și va reprezenta prima fabrică Mercedes-Benz din Polonia și va începe producția din 2019 și cea de a doua fabrică de motoare din afara Germaniei, după cea din Benjing.

În țara noastră, cei de la Daimler au două filiale, și anume Star Transmission și Star Assembly, cea din urmă fiind la Sebeș și produce cutii de viteze automate cu 9 trepte „9G Tronic”.

Filiala Star Transmission este în România din anul 2001 și are capacități de producție în localitățile Cugir și Sebeș, județul Alba, unde se produc componente pentru motoarele și cutiile de viteză destinată Mercedes-Benz, pentru modelele noi dar și cele vechi, fabrică ce asigură disponibilitatea pieselor de schimb necesare.

Sursa foto: carscoops.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here