George Copos este din nou urmărit penal!

0
58

Fostul finanțator al echipei „Rapid” a primit o nouă lovitură și este din nou cercetat penal!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au început urmărirea penală faţă de fostul finanțator al echipei de fotbal „Rapid”, George Copos, pentru infracţiuni privind drepturile de autor şi cele conexe, fals în declaraţii şi participaţie improprie la abuz în serviciu.

Conform procurorilor, motivul începerii urmăririi penale îl reprezintă lucrarea ştiinţifică „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova (secolele XIV-XVI)”, elaborată de Copos în penitenciar, condamnat fiind la 4 ani de închisoare.

Prin intermediul acestei lucrări științifice, Copos a obținut din partea comisiei de liberare condiționată 30 de zile de libertate, acesta semnând la începutul lunii septembrie 2014, de asemenea, un angajament prin care susține că lucrarea nu este plagiată.

La finele lunii septembrie 2014, după publicarea lucrării, conform procurorilor, Copos „și-a însuşit fără drept, în parte, opera unui alt autor şi a prezentat-o conducerii Penitenciarului Bucureşti- Rahova drept o creaţie intelectuală proprie”. De asemenea, procurorii mai fac mențiunea că George Copos „a solicitat conducerii Penitenciarului Rahova acordarea zilelor câştig urmare a publicării lucrării cu caracter ştiinţific menţionată mai sus, pe care a anexat-o cererii, determinând astfel comisia de liberare condiţionată să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi să aprobe astfel cererea şi să acorde cele 30 de zile de câştig„.

În acest dosar al fostului finanțator rapidist, a fost audiat și Gheorghe Popescu, având calitatea de martor.

Sursa foto: cancan.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here