Lidl scoate la vânzare terenuri de peste 6 ha!

0
52

Terenurile care sunt scoase la vânzare sunt în mare parte adiacente lanțului de magazine şi reprezintă proprietatea lanţului de magazine.

Retailerul german Lidl, care este prezent pe piaţa locală cu aproape 200 de magazine de tip discount, a pus la vânzare 14 terenuri în oraşe mari şi medii din România, cu o suprafaţă totală de peste 65.000 de metri pătraţi și anume 6,6 hectare.

La un preţ mediu de 100 euro/mp, nemţii  de la Lidl ar putea încasa o sumă de 6,5 mil. euro.

Suprafaţa terenurilor variază între 1.394 mp în Focşani, judeţul Vrancea, şi aproximativ 10.000 mp în Oradea, judeţul Bihor. O parte dintre terenurile scoase la vânzare sunt pe piață încă de acum doi ani, însă nu au găsit cumpărător, însă o parte din ele sunt noi pe listă.

La acel moment, oficialii companiei spuneau că vor să optimizeze permanent portofoliul de magazine şi depozite ca un aspect al rentabilităţii lor, astfel, terenurile scoase de aceștia la vânzare sunt în mare parte terenuri adiacente magazinelor Lidl şi sunt în proprietatea lanţului de magazine.

De cele mai multe ori, nemții cumpără uneori terenuri cu suprafeţe mai mari decât cele de care au nevoie în vederea construcţiei magazinului şi a parcării, iar mai apoi încearcă să vândă sau închirieze spaţiul rămas.

La Brașov a fost o situație similară când Lidl a achiziționat fosta fabrică de dulciuri a Mondelez România, producătorul ciocolatei Poiana, iar mai apoi retailerul a anunțat că va scoate la vânzare o parte din teren către o companie care vrea să construiască un hotel.

O mare parte a terenurilor este posibil să fie parte integrată a terenurilor „moștenite” de la Plus Discount, care a fost cumpărat de Lidl în 2011, pe listă aflându-se terenuri în orașe precum Mediaș, Reghin, Buhuși, Pașcani, Vaslui, Craiova sau Hunedoara.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here