Vești bune pentru români!

0
22

Începând de miercuri, toate restricţiile pe piaţa muncii impuse cetăţenilor români şi bulgari vor fi ridicate! măsurile de limitare a imigraţiei putând fi reintroduse doar în cazul în care va exista un aflux de imigranţi din cele două ţări.

Guvernul Elveţiei a adoptat în aprilie o ordonanţă care prevede accesul pe piaţa muncii pentru toți cetăţenii români şi bulgari începând de la 1 iunie 2016, asta după ce în 2009 şi 2014, Elveția a prelungit măsurile restrictive pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari.

Perioada tranzitorie de menţinere a restricţiilor pe piaţa muncii expiră pe 31 mai 2016 şi nu va fi prelungită.

Măsurile de limitare a imigrației, vor putea fi reintroduse doar dacă va exista un flux foarte mare de imigranți din România și Bulgaria, dar la momentul de față, numărul românilor și bulgarilor imigranți este scăzut.

În luna aprilie, Guvernul de la Berna preciza că „în cazul în care imigraţia din România şi Bulgaria va depăşi cu 10% media ultimilor trei ani, pe 1 iunie 2017 sau cel târziu pe 1 iunie 2018, Consiliul Federal va putea introduce noi restricţii pe piaţa internă a muncii, valabile până pe 31 mai 2019”.

La momentul aderării la Uniunea Europeană a  României şi Bulgariei, Elveţia a introdus restricţii în ceea ce privește accesul cetăţenilor celor două țări pe piaţa muncii.

Elveţia deși nu este membră a Uniunii Europene, aceasta face parte din Zona Economică Europeană şi din Spaţiul european de liberă circulaţie Schengen.

Sursa foto: myswitzerland.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here