Donație din partea Patriarhului Daniel pentru „Cumințenia Pământului”

0
36

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a făcut o donație personală pentru achiziționarea de către statul român a operei sculptorului român, Constantin Brâncuși.

Patriarul B.O.R., Daniel, a făcut o donație personală pentru achiziționarea de către statul român a operei lui Constantin Brâncuși, „Cumințenia Pământului”, în valoare de 5.000lei.

Conform Biroului de presă al Patriarhiei Române, donația reprezintă un răspuns la Campania „Brâncuși e al meu”, campanie inițiată de Guvernul României, aceștia motivând donația patriarhului României, prin faptul că acesta este un admirator și un cercetător al operei artistului român.

Pentru a dovedi interesul Patriarhului față de operele sculptorului Brâncuși, Patriarhia a indicat și o lucrare a acestuia, intitulată „Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Brâncuși. Sculptor creștin ortodox” ce a fost tipărită în limbile română, franceză și engleză.

Premierul Cioloș a anunțat luni că până la acest moment s-au strâns 129.526 de euro prin subscripția publică pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământului”.

Sursa foto: cotidianul.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here