Atenție cum folosiți acest dispozitiv! Riscați închisoare de la șase luni la un an!

0
53

Acest tip de dispozitiv a ajuns să fie utilizat de mulți români, însă trebuie ținut cont și de regulamentul în vigoare pt utilizarea acestuia!

Fie că vorbim de acest dispozitiv drept jucărie, care nu cântaresc 100 de grame sau ca dispozitiv pentru profesionişti, dronele au devenit foarte populare în ultima perioadă, iar pentru a zbura acestea au nevoie să fie înmatriculate!

Conform estimărilor efectuate de către specialişti în aeronautică, în ţara noastră sunt în jur de 10.000 de asemenea „avioane fără pilot”, fiind vândute doar anul trecut între 2.500 şi 3.000 de drone.

Conform lui Remus Dogaru, inspector în cadrul cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române „proprietarii dronelor deţinute fără a fi înregistrate legal trebuie să ştie că nu deţin o jucărie, ci un aparat de zbor fără pilot care se supune regulilor aviatice. De aceea, dacă nu vin la noi pentru înmatriculare şi sunt prinşi că ridică drona de la sol riscă închisoarea de la şase luni la un an”.

Pentru a putea intra în legalitate, este nevoie de o declaraţie notarială pentru cazurile în care drona a fost construită în regim propriu, sau de factura care atestă achiziționarea ei, precum și de actele de identitate ale persoanei, urmând a se plăti o taxă de 90 de euro plus TVA şi de o cerere care se completează la sediul AACR.

Sursa foto: mobilefun.co.uk

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here