Fostul președinte A.N.A.F. audiat la D.N.A.!

0
53

Gelu Diaconu, fostul preşedinte al A.N.A.F., a ajuns marţi dimineaţa la sediul D.N.A., fiind citat în dosarul în care este cercetat.

Fostul preşedinte al A.N.A.F., ajuns la sediul DNA, a ținut să precizeze că este convins că lucrurile se vor aranja, făcând trimitere la acuzaţiile de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, pe care i le aduc procurorii.

D.N.A a anunţat, anul acesta, în luna februarie, că fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, este urmărit penal în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, în același dosar fiind cercetat şi fostul vicepreşedinte al ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu.

Împreună cu Gelu Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu sunt cercetați şi Gheorghe Ivan, manager al proiectului „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”, Iulian Costel Paraschiv, manager al proiectului ”Acces pe piaţa muncii – O şansă pentru tine”și Irina Valeria Radu, manager general al Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa”.

Conform informațiilor Direcției Naționale Anticorupție, ca urmare a „demersurilor iniţiate de deputatul Păun Nicolae şi mijlocite de deputatul Mădălin Voicu, preşedintele ANAF Diaconu Gelu – Ştefan, împreună cu vicepreşedintele Gogancea-Vătăşoiu Mihai au emis circularele nr. 10/07.01.2015 şi A-PRS1391/08.05.2015. Scopul acestor circulare era scutirea persoanelor angajate prin convenţii civile la Asociaţia Partida Romilor şi notificate de către organele fiscale că figurează cu debite restante aferente contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anul 2012, de la plata acelor contribuţii. De asemenea, organele competente erau notificate că acele persoane nu aveau această obligaţie de plată”.

Deputatul Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare a banilor, toate în formă continuată.

Deputatul Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

Sursa foto: b365.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here