Faptele fac diferența la Consiliul Județean Bihor!

0
49

Ședința de constituire a Consiliului Județean Bihor a fost amânată, datorită boicotului liberalilor!

Pe considerentul că faptele fac diferența, consilieri PNL au considerat ca prim act, refuzul de a se prezenta la ședința de constituire, cu toate că aceștia se aflau în clădire.

După ce s-a dat citire temeiului legal de convocare de către prefectul Claudiu Pop, secretarul judeţului a făcut prezenţa nominală, luând act că la şedinţă s-au prezentat doar 18 din cei aleşi, din care 9 ai PSD, 7 UDMR şi cei 2 din partea ALDE.

Toți cei 17 consilieri aleşi pe lista liberalilor nu s-au prezentat la şedinţă, tocmai pentru a împiedica validarea noului Consiliu Județean şi alegerea conducerii acestuia.

În consecință, conform legii administraţiei publice locale, prefectul Claudiu Pop a anunţat că va emite un ordin pentru convocarea unei noi reuniuni peste trei zile, și anume pentru data de sâmbătă, 25 iunie 2016.

Pentru a putea începe ședința, era necesară o prezență minimă de 2 treimi, iar dacă liberalii vor boicota în continuare ședințele, noul Consiliu Județean nu va putea fi constituit legal, astfel ajungându-se la alegeri anticipate.

În urmă cu o zi PSD, UDMR şi ALDE au luat decizia de a forma o nouă majoritate în Consiliul Judeţean, în urma căreia Pasztor Sandor din partea UDMR urma să fie noul preşedinte, iar cei doi vicepreședinți erau Ioan Mang din partea PSD şi Traian Bodea din partea ALDE.

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat la finalul ședinței boicotate, că liberalii nu știu să piardă și este ferm convins că se încearcă acest boicot, tocmai pentru a mai putea „cumpăra” voturi din partea unor consilieri PSD, UDMR sau ALDE.

Aflați în curtea Consiliul Județean Bihor, cei 17 consilieri ai PNL au făcut declarații, în care Mircea Mălan preciza că au utilizat un mijloc legal de împiedicare a constituirii CJ și a ținut să menționeze de asemenea, că în lipsa unei alte majorități, vor lipsi și de la ședința de sâmbătă, boicotând și a doua încercare de constituire.

Dat fiind că astăzi, 22.06.2016 de la ora 12.00 este programată constituirea noului Consiliu Local Oradea, Mircea Mălan a declarat că până nu se vor finaliza discuțiile la Consiliul Județean, el nu va candida pentru funcția de viceprimar, semn că actualul vice, va fi înscăunat din nou viceprimar, în cazul în care nu va fi președintele Consiliului Județean Bihor.

În circumstanțele acestea, se va amâna și constituirea Consiliului Local Oradea?

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here