Co-fondatorul SMURD a decedat!

0
91

Co-fondatorul SMURD, profesorul Mircea Chiorean, care a fost şi şef al Clinicii Antestezie şi Terapie Intensivă din Târgu Mureş a murit!

Primul care a reacționat la vestea tristă a decesului profesorului Mircea Chiorean, a fost Raed Arafat, care a declarat pe pagina sa de Facebook despre co-fondatorul SMURD că a fost „un om care a ramas vizionar și visător până în ultimele clipe ale vieții sale. Fără profesorul Chiorean, multe nu s-ar fi întâmplat și cu siguranță nu aveam cum să începem dezvoltarea SMURD și a sistemului de urgență, începand cu 1990, când a avut curajul să îmbrățișeze o idee și să sprijine schimbarea în sistemul de urgență în pofida tuturor împotrivirilor și a amenințărilor care îl îndemnau să se delimiteze de proiectul SMURD.”

De asemenea, Raed Arafat a mai declarat că Mircea Chiorean a fost cel care a crezut în tineri și i-a sprijinit fără vreo rezervă, fiind și unul dintre puținii oameni care au întins o mână de ajutor celor ce aveau nevoie de sprijin în realizarea ideilor îndrăznețe.
„A fost un adevărat profesor care a pregătit generații de medici și căruia medicina de urgență îi datorează mult! Odihnească-se în pace!” a încheat Raed Arafat.

Pe lângă activitatea de co-fondator SMURD, profesorul Chiorean a fost şi şef al Clinicii Antestezie şi Terapie Intensivă din Târgu Mureş, având o activitate de peste 50 de ani în domeniul medicinei, obținând și meritul sanitar în grad de „cavaler” cu însemne civile.

Profesorul Mircea Chiorean avea 83 de ani.

Sursa foto: planespotters.net

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here