Circ la Consiliul Județean Bihor!

0
152

La constituirea Consiliului Județean Bihor, liberalii s-au dat în spectacol la limita legii!

Cea de-a treia convocare pentru constituirea Consiliu Judeţean a decurs cu spectacol de circ, din momentul alegerii preşedintelui!

După ce primele două ședințe de săptămâna trecută au eșuat, cea de a treia ședință, de marți 28.06.2016, a decurs normal, cu formalitățile prevăzute de legislația în vigoare, intonarea inmului național și constatarea cvorumului necesar prin prezența celor 35 de consilieri aleși, conducerea ședinței fiind asigurată de către decanul de vârstă, Szabo Ștefan-Gheza din partea UDMR, împreună cu doi dintre cei mai tineri, Sergiu David din partea PSD și Boda Gergely Zoltan din partea UDMR.

Scandalul s-a iscat imediat după ce fiecare consilier a depus jurământul, urmând alegerea preşedintelui Consiliului Județean Bihor, dintre cei 35 de membri
.
Din partea UDMR, decanul de vârstă, Szabo Ştefan Gheza l-a propus pe Pasztor Sandor pentru președinte, iar în numele PSD, Ioan Mang a anunţat susţinerea lui Pasztor, urmând ca Ionel Avrigeanu să îl propună din partea PNL pe Mircea Mălan în numele PNL îl propune pe Mircea Mălan.

După împărțirea buletinelor de vot, consilierii PNL au părăsit sala CJ Bihor în timpul votului pentru alegerea președintelui CJ pe motiv că nu le-a fost asigurat secretul votului.

Buletinele de vot au fost împărțite la masă, iar membrii alianței PSD-UDMR-ALDE au votat public, Ioan Mang și Pasztor Sandor fiind primii care și-au arătat votul.

Înainte de a părăsi încăperea, liberalii au huiduit minute în sir, existând și o tentativă eșuată de a scoate urna din sală, din partea taberei liberale.

În sală Consiliului Județean, au rămas reprezentanții PSD, UDMR și ALDE, în număr de 18, care au și votat conform alianței anunțate, comisia de validatare, confirmându-l în funcția de președinte pe Pasztor Sandor.

Deși uzând de toate metodele posibile, văzându-se înfrânt în alegerile la județ, liberalul Mircea Mălan, a declarat în curtea instituției, că va analiza în continuare dacă va rămâne sau nu în Consiliul Județean Bihor.

În acest fel, Mircea Mălan, a lăsat să se înțeleagă că înfrângerea din CJ Bihor îi asigură totuși, un loc călduț la Primăria Oradea, cel mai probabil, din nou din postul de viceprimar, dat fiind că nu i-a fost validat mandatul acestuia de consilier local.

Președintele Pasztor Sandor și-a intrat în atribuții, prezidând prima ședință a noului Consiliu Județean, alături de cei doi vicepreședinți, Ioan Mang din partea PSD și Traian Bodea din partea ALDE, dar cu mențiunea că la viitoarele ședințe, speră să fie prezenți și consilierii PNL.

Consilierii județeni validați sunt 9 din partea PSD, și anume Stela Babău, Valentina Butişcă, Bujor Chirilă, Sergiu David, Dorel Dume, Ioan Mang, Florian Oros, Ana Maria Tiron şi Gheorghe Ţara, 7 din partea UDMR reprezentați de Boda Gergely Zoltan, Grim Andras, Keri Hajnal, Pasztor Sandor, Teper Zoltan, Szabo Ştefan – Gheza şi Szoboszloi Gaspar Istvan, doi din partea ALDE, Traian Bodea și Dorin Corcheș și 17 din partea PNL, prin persoanele lui Ionel Avrigeanu, Ovidiu Bezi, Nicolae Bodea, Cornel Borza, Ioan Câmpan, Dacian Foncea, Kiss Janos, Sebastian Lascu, Moise Madear, Mircea Mălan, Sorin Motoca, Gheorghe Neag, Constantin Neniu, Alin Peti, Lidia Popa, Teodor Suciu şi Mihai Toderici.

13516723_10207678152326768_5526092973843044864_n 13529025_10207678152286767_6215356472196480810_n

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here