Fostul șef de la crimă organizată a fost achitat!

0
51

Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO, a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de sprijinirea unui grup infracțional!

Traian Berbeceanu, fostul șef de la Crimă Organizată din Alba Iulia, a fost acuzat de către procurorii DIICOT Alba, de sprijinirea unei grupări suspectate de evaziune fiscală cu produse petroliere, a căror fapte ar fi adus un prejudiciu de 3.5 milioane de lei.

De asemenea, înca una din capetele de acuzare a fost faptul că, Berbeceanu ar fi luat mită de la infractori precum și un autoturism în valoare de 20.000Euro.

Fostul șef al Crimei Organizate a susținut în mod constant că este nevinovat dar și faptul că probele ce sunt în dosarul său, sunt fabricate.

Traian Berbeceanu a fost reținut și arestat în octombrie 2013, pentru 33 de zile, ulterior ancheta din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a scos la lumină faptul că probele celor de la DIICOT din dosarul de acuzare au fost fabricate de către procurori.

Traian Berbeceanu a cerut de asemenea și audierea fostului șef al Poliției Române, actualmente ministrul de Interne, Petre Tobă, pentru a putea vorbi despre plângerile repetate, pe care acesta le-a depus pe numele celor doi procurori de la Alba, care sunt în prezent judecaţi pentru că i-ar fi fabricat dosarul.

Fostul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, a fost condamnat, în cadrul aceluiași dosar, la șapte ani de închisoare cu executare. De asemenea un fost procuror dar și un fost coleg al lui Berbeceanu au fost de condamnați.

Aceștia trebuie să-i plătească lui Berbeceanu 100.000 de lei, sumă care reprezintă diferența de salariu, și 100.000 de euro daune morale.

Decizia instanței poate fi contestată.

Sursa foto: hunedoaralibera.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here