Sindicaliștii vor intra marți în grevă!

0
30

Marți, 05.07.2016, membrii de sindicat din cadrul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) vor intra în grevă!

Conform comunicatului, membrii de sindicat din cadrul FNSA vor intra în grevă, marţi, 05.07.2016, timp de o oră de la începutul programului, datorită declanşării de către FNSA a conflictului colectiv de muncă şi din cauza faptului că nu s-a ajuns la un consesc cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, în cadrul întâlnirii de săptămâna trecută.

Sindicaliştii susţin că salariaţii care lucrează în administraţia publică locală din România sunt cea mai slab plătită şi în același timp discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, dat fiind că marea lor majoritate înregistrează venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariul minim burt pe economie, și anume 1.250 de lei pe lună.

Sindicaliştii din cadrul FNSA își doresc majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici dar şi ale personalului din administraţia publică locală cu 25%, precum şi acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, fiind eliminate în acest fel discriminările dintre cei care primesc şi cei care nu primesc acest drept.

În comunicatul de presă emis, se arată că prin adoptarea „OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală (care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%)”.

 În același timp, sindicaliştii își doresc ca salariaţii din administraţia publică locală să beneficieze de vouchere de vacanţă, iar Articolul 3^1 (4) din OUG nr. 20/2016 să fie eliminat în totalitate. Acest articol prevede că „la stabilirea salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare la nivel maxim aferent funcţiei, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie/specialitate din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, se iau în calcul majorările salariilor de bază ale personalului care beneficiază de prevederile Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi drepturile băneşti incluse în salariul de bază potrivit prevederilor art 14 din Legea nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, numai pentru personalul care intră sub incidenţa celor două acte normative.

Din informațiile furnizate din comunicatul FNSA, următoarele forme de protest programate de sindicaliști sunt pentru data de 12 iulie, când va avea loc o grevă pe toată durata programului de lucru, precum şi pe data de 19 iulie, când aceștia vor intra în grevă pe termen nelimitat.

Sursa foto: monitorulcluj.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here