Discuții la nivel înalt și alegeri organizate de TSD Bihor!

0
318

Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul deosebit de încărcat pentru tinerii social democraţi din Bihor.

Pe durata a trei zile, organizaţia judeţeană de tineret a găzduit atât alegerile pentru conducerile TSD Bihor şi TSD Oradea cât şi regionala TSD din Regiunea Nord-Vest.

În prezenţa a peste 40 de invitaţi, cei 254 de tineri delegaţi din majoritatea localităţilor  bihorene, reuniţi vineri 29 iulie a.c. la Teatrul de Stat „Regina Maria”, au ales noua conducere a TSD Bihor.

În funcţia de preşedinte a fost ales Caciora Octavian Andrei, Benţe Andrei Valer a fost ales preşedinte executiv, iar secretar al organizaţiei a fost ales Cristian Pop, urmând ca vicepresedinţii TSD Bihor să fie aleși după finalizarea procesului electoral în toate organizaţiile din judeţ.

Conducerea PSD Bihor a fost reprezentată de către preşedintele Ioan Mang, Emilian Pavel, preşedinte executiv al PSD Bihor şi deputat european, senatorul Florian Bodog, preşedintele PSD Oradea, deputaţii Ioan Roman şi Gheorghe Bogdan, Lia Pop, preşedintele organizaţiei de femei din cadrul PSD Bihor, alţi vicepresedinţi şi primari din mai multe comune ale judeţului.

La nivel national, TSD a fost reprezentat de către preşedintele Gabriel Petrea, Adrian Rândunică, din Brăila, în calitatea sa de secretar general, deputaţii Cătălina Ştefănescu şi Gabriela Podaşcă, precum şi preşedintele TSD Vaslui, Tudor Buzatu, preşedinta TSD Dolj, Alexandra Preşura, preşedintele TSD Craiova,  Ionut Dumitrache, secretarul TSD Sector 5, Amira Sawan  şi secretarul TSD Sector 4, Loredana Murariu.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai organizaţiilor judeţene din Nord-Vestul ţării: Vladimir Matusan preşedintele TSD Cluj, Bogdan Ivan, preşedintele TSD Bistriţa-Năsăud, Dan Chiş, preşedinte al TSD Sălaj, Ionuţ Bujor, preşedinte al TSD Satu Mare şi Bratu Florin, vicepreşedinte TSD Maramureş.

În prezent, TSD numară în rândurile sale cei mai mulţi aleşi la nivel local dintre toate organizaţiile de tineret ale partidelor politice, iar în județul Bihor, 3 din cei 5 consilieri locali ai PSD în municipiul Oradea sunt si membri TSD, iar Sergiu David, proaspăt ales joi, 28 iulie a.c., în funcția de președinte al TSD Oradea, este cel mai tânăr consilier judeţean din România.

De asemenea TSD Bihor a mai consemnat și alte două recorduri, deputatul european Emilian Pavel fiind în momentul alegerii sale cel mai tânăr președinte al unei organizații TSD din țară, iar mandatul său, de durata a zece ani și încheiat anul trecut, a fost de asemenea cel mai lung mandat al unui președinte TSD până în prezent.

În ziua următoare alegerilor judeţene, au avut loc lucrările regionalei TSD, conduse de către preşedintele Gabriel Petrea şi deputatul european Emilian Pavel. Au fost prezenţi lideri şi delegaţi ai tinerilor social democraţi din Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramures, Bistrita-Năsăud, Cluj, Dolj, Vaslui, Craiova, şi din mai multe sectoare ale Bucureştiului, alături de toți invitații și liderii PSD care au participat și la alegerile pentru conducerea TSD Bihor.

Subiectele principale ale discuţiilor au fost legate de organizarea alegerilor parlamentare din această toamnă, de proiectele TSD pentru tinerii români dar şi de absenţa unor iniţiative concrete, la nivel de guvern, destinate sprijinirii şi încurajării tinerilor.

Deputatul european Emilian Pavel a condamnat, la nivel local, decizia primăriei Oradea de a majora taxa pentru hrană la creşele din municipiu, iar la nivel naţional şi-a exprimat dezacordul faţă de sistarea, de catre guvernul Cioloş, a stimulentelor acordate firmelor care angajează tineri până în 25 de ani, o măsură primită cu revoltă de catre mulţi angajatori şi de tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Nu în ultimul rând, Emilian Pavel a cerut primăriei Oradea proiecte concrete pentru îmbunătăţirea infrastructurii Universităţii din Oradea, mai ales la nivelul serviciilor şi oportunităţilor oferite studenţilor.

De asemenea, Gabriel Petrea şi Emilian Pavel le-au prezentat colegilor lor textul unei scrisori deschise care a fost trimisă primului ministru Dacian Cioloş. Subiectul acesteia se referă la situaţia inacceptabiă în care guvernul României a trimis înapoi către Bruxelles peste 30 de milioane de euro, bani alocaţi în cadrul programului Garanţia Europeană pentru Tineri şi pe care, datorită întârzierilor şi a lipsei de decizie la nivel de guvern, România nu îi va mai putea accesa decât, probabil, în cursul anului 2017. Această situaţie anormală pentru un guvern care se consideră profesionist, blochează în prezent zeci de iniţiative venite atât în sprijinul tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă dar şi a celor care doresc să înceapă o afacere şi să devină, la rândul lor, angajatori!

Cei doi lideri ai TSD, care și-au bazat argumentaţia pe datele primite de către europarlamentarul Emilian Pavel de la Comisia Europeană, solicită primului ministru decizii urgente, cerute şi asteptate de către Bruxelles, care să ducă la deblocarea situaţiei.

13898242_1054315881323913_863501470_o

13898549_1054316561323845_2101673252_o 13918668_1054316651323836_500650742_o

 

13883646_1054316734657161_580425378_n

13874924_1054316681323833_1551328803_n

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here