Două mașini de lux confiscate în vamă!

0
114

Poliţiştii de frontieră din Vama Borș și Nădlac au depistat două autoturisme de lux, căutate de autoritățile din Austria și Marea Britanie!

Joi, 25 august a.c., în jurul orei 09.00 s-a prezentat pentru a ieși din țară la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, cetăţeanul român V.S, 28 de ani, la volanul unui autoturism marca Fiat 500X, înmatriculat în Marea Britanie, pentru care a prezentat certificatul de înmatriculare pentru autovehicule închiriate, autovehiculul fiind proprietatea unei firme de închirieri auto din Marea Britanie.

În urma verificărilor de rutină, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figura în baza de date drept bun căutat pentru confiscare, în Marea Britanie din data de 24.08.2016.

De asemenea în aceeași zi la ora 11.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat cetăţeanul italian Marco  S., în vârstă de 45 de ani, la volanul unui autoturism marca Jeep Grand Cherokee, model de fabricație 2016, înmatriculat în Austria, pentru care la solicitarea polițiștilor, bărbatul a prezentat la control documentele maşinii, și anume certificatul de înmatriculare emis de autorităţile din Austria.

După consultarea bazelor de date, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul de lux figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, de către autorităţile austriece din data de 23.08.2016.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că a închiriat autoturismul de la o firmă din Austria şi nu avea cunoştinţă că vehiculul este căutat de către autorităţi.

Atât Jeep-ul Grand Cherokee, estimat la o valoare de aproximativ 70.000 euro, cât și Fiatul 500X, estimat la peste 15.000 euro, au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F. Oradea, respectiv S.T.P.F. Arad, până la finalizarea cercetărilor, polițiștii întocmind acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere, respectiv tăinuire pentru cei doi bărbați.

fiat 1 presa

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here