Ajutor de minimis din partea Guvernului în sprijinul sectorului zootehnic!

0
18

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, instituirea unei scheme de ajutor de minimis în valoare totală de 24 de milioane de lei pentru eficientizarea activității sectorului zootehnic.

Prin schema de ajutor de minimis propusă de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aceasta se va acorda producătorilor agricoli pentru achiziționarea de berbeci/ţapi de reproducție din rase specializate pentru producția de carne şi lapte.

În acest mod, se are în vedere selecţia dirijată în direcția îmbunătățirii producției de lapte şi carne, precum și realizarea de linii şi hibrizi cu potenţial productiv superior, adaptată cerințelor pieței.

Cuantumul sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de:
– maximum 2.500 de lei/cap berbec din rasă specializată;
– maximum 2.500 de lei/cap ţap din rasă specializată.

Actul normativ reglementează regulile procedurale, condiţiile de eligibilitate pentru acordarea ajutorului de minimis, termenul de depunere a cererii, precum şi angajamentele beneficiarilor.

Derularea sprijinului financiar se va face prin direcțiile pentru agricultură județene sau a Municipiului București, iar suma necesară aplicării ajutorului de minimis se va asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, urmând să intre în plată către beneficiari începând cu data de 15 noiembrie 2016.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se vor acorda unui beneficiar nu pot depăși suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exercițiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Sursa foto: agroinfo.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here