Acte de identitate false la frontieră!

0
59

Poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean din Republica Moldova care a încercat să treacă frontiera, folosindu-se de un document de identitate românesc fals.

În data de 01 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, la Vama Borș s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager întru-un microbuz, o persoană de sex feminin, care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

La controlul efectuat de către polițiștii de frontieră, aceștia au sesizat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, și au extins cercetările.

Polițiștii au stabilit astfel că persoana în cauză este Elena B., în vârstă de 33 de ani, cetăţean din Republica Moldova, care a intrat legal în România, folosind un paşaport moldovenesc, femeia declarând că a procurat cartea de identitate românească de la un conaţional, contra sumei de 100 euro, pentru a putea ajunge în Italia, unde are interdicție.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit femeii acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind predată Serviciului pentru Imigrări Bihor, în vederea luării măsurile legale care se impun.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here