Înalta Curte de Casație și Justiție are un nou președinte!

0
32

Secţia de judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a votat în unanimitate propunerea pentru funcția de președinte al instanței supreme!

Iulia Tarcea, care a fost și singurul candidat pentru conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a susţinut joi, 08 septembrie a.c., interviul în faţa Secţiei de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătorii consiliului au votat-o pe Iulia Tarcea în unanimitate pentru preluarea președinției instanței supreme, propunerea urmând să ajungă la preşedintele României, Klaus Iohannis, care va decide dacă o va numi în funcţie.

Ministrul Justiției, Raluca Prună a ținut să o felicite pe Iulia Tarcea la finalul interviului, considerând că „va face o treaba foarte bună. A fost vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi cred că va păstra Înalta Curte la nivelul de profesionalism şi de recunoaştere în sistemul judiciar de care curtea se bucură astăzi”.

În prezent, Iulia Tarcea este vicepreşedinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție dar şi judecătorul care asigură interimatul la conducerea instanţei supreme.

„Mi-am propus multe şi numai de bune intenţii. Recunosc că acum am emoţii. Am un proiect de management, este evident una dintre soluţiile pentru depunerea candidaturii”, a fost declarația magistratului înaintea de interviului.

Președinția ÎCCJ a rămas vacant după ce fostul preşedinte al instanţei supreme, Livia Stanciu, a cerut eliberarea din funcţie prin pensionare, însă ulterior a preluat funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Iulia Tarcea le-a spus judecătorilor din CSM „ca vicepreşedinte al ÎCCJ, am făcut echipă bună cu fostul preşedinte, am avut relaţie excelentă cu celălalt vicepreşedinte. Am avut o bună relaţie cu preşedinţii de secţie. Am reusit să creez o bună relaţie între preşedinţii secţiilor şi între secţii. Am condus toate completele de 5 judecători în materie civilă. Am reuşit să creez un sistem funcţional de comunicare între cele trei secţii”.

Sursa foto: culturaldiplomacy.org

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here