Vești proaste pentru consumatorii de cafea!

0
55

Vremea nefavorabilă din Brazilia și Vietnam, a determinat creşteri de preţuri ale cafelei, sortimentul robusta înregistrând o majorare de 61,8% faţă de anul 2014!

Vremea nefavorabilă din Vietnam, care este în prezent cel mai mare producător de cafea robusta din lume, dar şi din Brazilia, a determinat creşteri ale preţurilor cafelei, sortimentul robusta înregistrând o majorare de 61,8%  comparativ cu anul 2014.

După ce abia şi-a consolidat preţul în ultimele 18 luni, cafeaua arabica începe acum să dea semne de creştere, preţul formând un plafon inferior care pregăteşte o urcare drastică, conform Ole Hansen, Head of Commodity Strategy la Saxo Bank.

Potrivit analizei efectuate de către banca de investiții, „aceste plafoane apar, de obicei, la finalul unei perioade extinse de trenduri descrescătoare şi semnalizează apariţia unei mişcări opuse. Crearea unui asemenea plafon durează câteva luni şi, imediat cum apare ruperea, trendul crescător se instalează”.

Cafeaua robusta a fost „motorul” mişcării de revenire din ultimele luni, însă vremea nefavorabilă din Vietnam şi Brazilia a ajutat preţul să recupereze semnificativ, asta în timp ce piaţa de cafea a fost închisă luni în USA, iar cel mai tranzacţionat contract pentru robusta a atins un preţ record în ultimele 18 luni, la Londra.

 

Organizaţia Internaţională a Cafelei a dat publicităţii în urmă cu o săptămână, un raport în care se arată că exporturile globale au scăzut cu aproximativ 22% în iulie, aceasta fiind mai degrabă pusă în seama furnizorilor, nu datorită lipsei cererii, iar din acest motiv piaţa va începe să se întrebe de unde vor veni stocuri în următoarele luni.

Sursa foto: thrillist.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here