Declarații uluitoare ale ministrului Apărării din Germania!

0
24

Ministrul Apărării din Germania, Ursula von der Leyen, a făcut o declarație care poate zgudui Uniunea Europeană!

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, s-a pronunţat în această săptămână în favoarea creării unei Uniuni Europene care să poată răspunde tuturor ameninţărilor venite la adresa securităţii europene.

„Este timpul să mergem mai departe cu o uniune europeană de apărare, care practic ar fi un fel de Schengen însă pentru apărare” a fost declarația ministrului Ursula von der Leyen, în timpul vizitei în Lituania, iar centrul de „comandă” al acestei uniuni ar fi Berlinul, de unde se va conduce un grup de luptă cu rol de descurajare împotriva unei potenţiale agresiuni ruse.

Ministrul german al Apărării, a mai declarat că „este ceea ce americanii se aşteaptă de la noi să facem”, iar „când atâtea ameninţări ne înconjoară, ştim că nicio ţară nu le poate face faţă de una singură, însă împreună, noi europenii, suntem foarte puternici dacă ne îmbunătăţim capabilităţile”.

Statele membre ale Uniunii Europene discută de mult timp posibilitatea creeri unor legături mai strânse în domeniul apărării, fără a submina autoritatea NATO, în contextul creşterii agresivităţii Rusiei şi intensificării conflictelor din Orientul Mijlociu.

Sursa foto: adevarul.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here