Au fost dați în judecată pentru pozele postate pe Facebook!

0
73

Ce ar fi părut drept un gest lipsit de importanță pentru multă lume, pentru doi soți a reprezentat motivul pentru care au fost chemați în judecată, de propriul copil!

Éric Delcroix, expert în legislația pe internet, explica acum câteva luni, că în curând va fi foarte posibil să existe cazuri în care copiii îşi vor da în judecată părinţii din cauza unor imagini publicate de aceştia pe Facebook în trecut.

Iată că o adolescentă în vârstă de 18 ani din Austria, a luat în serios declarațiile francezului și şi-a dat părinţii în judecată, invocând motivul că aceştia au publicat, începând din 2009, o serie defotografii cu ea când era foarte mică.

Tânăra consideră că i-a fost încălcată intimitatea, dat fiind că printre fotografiile postate în mediul virtual de către părinții săi, se numără una în care i se schimbă scutecul şi alta în care era pe oliţă.

Adolescenta a declarat că se simte jenată de respectivele poze şi că, în ciuda rugăminţilor repetate, părinţii ei au refuzat să le şteargă.

Avocatul adolescentei, Michael Rami, a declarat că părinţii fetei au distribuit pe reţelele de socializare aproape 500 de imagini cu fiica lor, fără ca ea să fie de acord.
Stephen Balkam, fondator al institutului pentru siguranţa familiei în mediul online, a declarat că 46% din cei din generaţia „millenials” au postat o fotografie a copilului lor înainte ca acesta să împlinească un an, iar o parte din părinţi au postat chiar și ecografia bebeluşului lor, înainte ca el să se fi născut.
Sursa foto: independent.md

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here