Autoturism de lux confiscat în vamă împreună cu alte utilaje!

0
297

Poliţiştii de frontieră au depistat la sfârşitul săptămânii trecute două autoturisme, două tractoare şi un buldoexcavator, căutate de autorităţi, în valoare totală de 138.000 euro,!

La finele săptămânii trecute, la Vama Borş s-a prezentat pentru a intra în ţară, Matei U., cetățean român în vârstă de 33 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, la volanul unui autoturism Mercedes-Benz GL 350, înmatriculat în Germania.

La efectuarea controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figura în baza de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, de către autorităţile italiene, din iulie 2016.

Bărbatul a declarat că fusese rugat de un prieten să aducă autoturismul în România şi nu avea cunoştinţă că ar putea fi căutat de autorităţi.

De asemenea, poliţiştii de frontieră bihoreni au mai depistat un autoturism BMW 320, condus tot de către un cetăţean român ,în vârstă de 31 de ani, care era căutat de autorităţile spaniole.

Tot la finele săptămânii trecute, însă la Vama Nădlac II, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, Iulian B., în vârstă de 48 de ani, la volanul unui TIR, care transporta un tractor marca John Deere, iar la controlul de frontieră, s-a constatat că utilajul agricol este semnalat ca fiind bun căutat de către autorităţile italiene pentru confiscare, din 15 septembrie 2016. Pus în fața faptului, șoferul a declarat că a preluat tractorul de la o societate din Italia pentru a-l transporta în România, fără să aibe cunoștință că este căutat de autorităţi.

poza-3

Alte două utilaje, un buldoexcavator marca New Holland precum şi un tractor marca John Deere, căutate de autorităţile din Belgia şi Italia, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la Vama Borş, într-un camion condus de un cetăţean român.

poza-2

În toate cazurile de mai sus, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismele şi utilajele în valoare de aproximativ 138.000 euro, au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea acestora.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here