Decizia companiei Skype care va afecta sute de oameni!

0
27

Microsoft urmează să închidă birourile Skype din Londra, măsură care va afecta sute de persoane! 

Compania americană va închide birourile Skype din Londra, fapt care va duce la concedierea majorităţii angajaţilor săi.

Decizia gigantului vine în momentul în care industria britanică high-tech este în pragul „disperării” pentru a putea demonstreze că este deschisă mediului de business, în condiţiile în care Marea Britanie se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană.

Compania Microsoft a anunţat că a decis să „unifice unele divizii de inginerie, ceea ce va pune la risc mai multe roluri la nivel global din cadrul Skype şi Yammer” şi urmează să intre într-un proces de consultanţă pentru a putea scăpa de redundanţa din cadrul companie.

Conform anunțului făcut de reprezentanții companiei, aceștia sunt „hotărâţi să facem ce putem pentru a-i ajuta pe cei care vor fi afectaţi în proces”.

Serviciul online de comunicaţii Skype, a fost fondat în Londra în anul 2003 şi a fost cumpărat de către Microsoft în 2011 pentru suma de 8,5 miliarde de dolari, având un număr de peste 400 de angajaţi în Londra.

Russ Shaw, fondator al grupului industrial londonez Tech London ADvocates și fost vicepreședinte al Skype Emea, a declarat că „este dezamăgitor. Skype este o afacere emblematică pentru industria hi-tech din Europa şi este un unicorn de inovaţie şi talent”.

Foştii angajaţi spun că mişcarea gigantului american nu este deloc una surprinzătoare, dat fiind că mai mulţi executivi ai companiei Skype au plecat tacit din companie în ultimii trei ani.

„Ştiu că este natural să integrezi, dar Skype este o fracţiune din compania care era”, a fost declarația unui fost angajat.

Sursa foto: skype.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here