Tinerii social-democrați prezenți în cadrul zilei europene fără decedați în accidente rutiere!

0
32

Anual mii dintre conducătorii auto, pasagerii acestora, conducatorii vehiculelor pe două roți sau chiar pietonii sunt implicați în accidente rutiere mai mult mai sau puțin grave, a căror finalitate le reprezintă diferite pagube materiale, rănirea sau decesul victimelor.

Câteva din cauzele ce stau la baza accidentelor rutiere, le reprezintă viteza excesivã care nu este neadapatã corespunzător condițiilor de drum, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, folosirea telefonului în timpul șofatului dar și conducerea autovehiculelor ce prezintă diverse defecțiuni tehnice.

O altă cauză abaterile care sunt comise de cãtre bicicliști, motocicliști, mopediști, cãruțași dar și indisciplina pietonilor, toate fiind elemente ce determinã producerea evenimentelor rutiere pe șosele.

Având în vedere importanța educației privind respectarea regulilor de circulație, mai ales prevenția și rolul acesteia, Tineretul Social-Democrat Oradea, se va implica în campania care se adresează participanţilor la trafic, alături de Asociația Pentru Educație Și Siguranță Rutieră.

Președintele TSD Oradea, Sergiu David, a declarat că „cele mai multe victime ale accidentelor rutiere, din păcate sunt tineri. Acest lucru este valabil și în orașul și județul nostru. Am considerat ca e de datoria noastră ca și organizație de tineret să ne implicăm într-un astfel de demers de conștientizare a opiniei publice cu privire la aceste tragedii care au loc pe drumurile noastre”.

De asemenea, președintele TSD Bihor, Andrei Caciora a ținut să precizeze că o asemenea acțiune este absolut necesară, și că în opinia sa „este benefică pentru toate grupele de vârstă, tineri și adulți deopotrivă, însă este nevoie ca aceasta să aibe și o continuitate pentru conștientizarea și educarea cetățenilor”.

Acțiunea comună desfășurată de Tineretului Social-Democrat Oradea împreună cu Asociația Pentru Educație Și Siguranță Rutieră,  va avea loc, miercuri, 21 septembrie 2016, când se sărbătorește „Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere ( EDWARD – The European Day Without A Road Death)”.

Sursa foto: arhivă

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here