Piața Unirii a devenit zonă rezidențială în Oradea!

0
508

Atenție șoferi! Viteza maximă de circulație în zona rezidențială Piața Unirii va fi de maxim 20km/h!

Comisia de circulaţie şi transport rutier a municipiului Oradea a aprobat, marţi, 27 septembrie a.c., schimbarea regimului de circulaţie rutieră în Piaţa Unirii, astfel că pe banda dintre Primărie şi intersecţia cu strada Traian Moşoiu se va circula în regim de zonă rezidenţială.

Asta presupune că, viteza autovehiculelor va fi limitată la maximum 20 km/oră!

Pe lângă restricția de viteză, şoferii vor fi de asemenea obligaţi, să acorde prioritate pietonilor pe tot traseul Pieței Unirii, aceştia putând traversa unde doresc pe toată partea carosabilă.

De asemenea, staţionarea autoturismelor va fi permisă doar în spaţiile semnalizate.

Conform viceprimarului Florin Birta, „proiectul de reabilitare a Pieţei Unirii a fost gândit pentru a transforma această piaţă într-o zonă preponderent pietonală. Chiar dacă accesul maşinilor este permis pe o latură a pieţei, prin această măsură dorim ca în zona centrală pietonul să fie privilegiat”.

În zilele ce vor urma, în Piaţa Unirii se vor fi instala indicatoarele care să marcheaze noua zonă rezidenţială.

Şi până în prezent, pietonii traversau în Piaţa Unirii pe unde doreau, fără vreo restricție, dar pentru că nu s-a asigurat nimeni a fi trasată vreo zebră în această zonă pe noul pavaj.

Cu sau fără grabă, Piața Unirii va deveni de acum o nouă zonă rezidențială din Oradea, așadar șoferi, atenție la viteză!

Sursa foto: arhivă

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here