Muniție din al Doilea Război Mondial distrusă într-o localitate din județ”

0
40

Pompierii din cadrul I.S.U. „Crișana” au fost chemați pentru a distruge o bombă de 100 de kilograme din cel de-al Doilea Război Mondial!

Marţi, 27 septembrie 2016, în jurul orei 18.00, echipajul  pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a fost alertat pentru desfăşurarea unei misiuni de asanare a unei muniţii rămase neexplodate, ce a fost găsită de un cetăţean, cu ajutorul detectorului de metale, în pădurea din localitatea Gepiu.

Pompierii militari au cercetat terenul, iar mai apoi, cu ajutorul echipamentelor şi accesoriilor de specialitate genistice, au demarat procedurile de degajare şi dezvelire a muniţiei aflate la o adâncime de aproximativ 50 de centimetri.

img-20160928-wa0006

În gropată în ământ și uitată peste ani a fost o bombă de aviaţie de aproximativ 100 de kilograme, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial.

Zona a fost securizată de către pompierii militar, iar bomba a fost distrusă la faţa locului, prin explozie controlată, de specialiştii pirotehnişti, din cauză că prezenta pericol la manipulare şi transport.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here