ANAF verifică imobilele închiriate!

0
43

ANAF urmează să demareze o acțiune de verificare a imobilelor închiriate!

În perioada următoare, ANAF va pune focus pe contractele de închiriere pentru apartamente, case, magazine, birouri sau alte imobile.   şeful ANAF, Dragoş Doroş, săptămâna trecută.

În faza de început, ANAF va demara o campanie de informare a proprietarilor care dețin locuinţe ce sunt închiriate, urmând ca apoi să efectueze controalele care se impun și să aplice sancțiuni acolo unde va fi cazul.

Conform președintelelui ANAF, Dragoș Doroș „în cazul chiriilor, primul pas este că am pus la punct o campanie de informare și vrem să pornim prin a discuta cu administratorii de bloc, în blocurile mai mari, unde știm că există zone sensibile, să informăm proprietarii. Până la urmă, dacă vrem conformare voluntară din partea proprietarilor care închiriază, primul pas este să îi informăm și să știe la ce să se aștepte în caz că nu declară. Pasul doi este să mergem în control și să îi sancționăm”.

De asemenea, șeful ANAF a mai declarat că „încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice este un fenomen”, proprietarii pot să declare orice sumă doresc aceștia, pentru că nu există o valoare minimă, cum este în cazul proprietăților vândute, iar pentru închirierea unui imobil declarat la Fisc, proprietarii plătesc un impozit de 16%, precum și contribuția de sănătate, CASS.

Sfatul agenților angajați în piața imobiliară, este ca proprietarii să declare chiriile, iar din păcate, în acest moment, practica majoritară este ca aceștia să evite agențiile imobiliare, tocmai pentru a evita plata unor asemenea taxe.

În ceea ce privește tarifele de închiriere în Oradea, acestea sunt în stagnare, cu toate că în ultima luna, conform agenților imobiliari, piața a început să meargă mai bine, datorită începerii anului școlar și universitar.

Sursa foto: 4rent.md

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here