Protestele continuă, la Penitenciarul Colibași!

0
154

Un număr de 100 de angajați din cadrul Penitenciarului Colibaşi şi Penitenciarul – Spital Colibaşi protestează pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, a eliminării deficitului de penitenciar dar şi a inechităţilor salariale!

Potrivit comunicatului de presă al Sindicatului Omnia, „100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul – Spital Colibaşi protestează astăzi 06.10.2016 în faţa celor două penitenciare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale. Alături de colegii care vor protesta în faţa penitenciarelor de la Târgşor, Miercurea Ciuc, şi Oradea aceştia cer demiterea ministrului Raluca Prună pentru incompetenţă”.

De asemenea, în săptămâna ce urmează, fiecare angajat va depune plângeri prealabile împotriva directorilor de penitenciare, aceștia fiind ameninţaţi de mii de procese în contencios administrativ şi plângeri penale.

Angajaţii din penitenciare îi reproşează ministrului Raluca Prună „lipsa de profesionalism în gestionarea problemelor sistemului penitenciar şi lipsa de interes pentru condiţiile de lucru ale personalului care lucrează exact în aceleaşi condiţii mizerabile pe care le deplânge, ori de câte ori are ocazia, în cazul deţinuţilor”.

Sindicaliştii amintesc faptul că sunt peste 1,5 milioane de ore suplimentare, iar directorii din penitenciare şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au luat deja măsura de a amâna acordarea unor concedii şi de asemenea au anunțat posibilitatea iminentă a sistării colaborării din lipsă de personal, în timp ce conform estimărilor ANP, există în prezent un deficit de 8.000 de angajaţi la nivelul sistemului penitenciar.

Protestele angajaţilor din penitenciare vor să continue până la soluţionarea revendicărilor, refuzând să lucreze ore suplimentare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate alte proteste în fața penitenciarelor.

Conform informărilor, de la jumătatea lunii octombrie protestele se vor muta în faţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Ministerului Justiţiei.

Sursa foto: arhivă

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here