Un cetățean român a fost răpit în Nigeria!

0
32

Ministrul Afacerilor Externe a confirmat răpirea românului şi a activat Celula de criză!

Un inginer român a fost răpit în sudul Nigeriei de către mai mulți indivizi înarmaţi și care au rămas neidentificaţi, care au atacat un grup ce escorta cetățeni străini.

Bărbatul a fost răpit luni seară, 10 octombrie a.c., pe un şantier pentru construirea căii ferate, în apropiere de satul Owa Oyibo, din provincia Agbor, în sudul Nigeriei.

Românul este un inginer și angajat al companiei de construcţii Dextron Nigeria Ltd.

În sudul Nigeriei există încă din 1990, un conflict între diferite grupuri locale ce se opun exploatării resurselor petroliere de către marile companii occidentale, dar şi serviciile de securitate, iar din 2004 mai mulți angajaţi ai acestor companii au fost răpiţi, însă au fost eliberați de cele mai multe ori, după ce s-au plătit anumite răscumpărări.

Autorităţile din Nigeria au anunţat că a fost lansată o operaţiune de căutare şi salvare a ostaticului, iar Ambasada României în Nigeria le-a cerut autorităţilor nigeriene să depună eforturile pentru salvarea inginerului român.

M.A.E. a precizat marţi 11 octombrie a.c., că la cererea ministrului Lazăr Comănescu, a fost activată Celula de Criză pentru românul răpit.

Potrivit comunicatului de presă emis de către Ministerul Afacerilor Externe, „Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident”.

Sursa foto: newscattolische.it

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here