Lovitură dură pentru rectorul Constantin Bungău din partea judecătorilor!

0
51

Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, rămâne sub control judiciar!

Luni, 31 octombrie 2016, judecătorii Curţii de Apel Oradea au decis, menţinerea măsurii controlului judiciar pentru încă 60 de zile, pentru rectorul Universităţii, Constantin Bungău, fosta decană de la Ştiinţe Socio-Umane Floare Chipea, dar şi pentru psihologa Camelia Dindelegan.
 
Pe toată durata controlului judiciar, cei trei nu au voie să vorbească între ei, dar nici cu o bună parte din martorii din dosar, însă judecătorii au ridicat interdicţia de mai sus, asupra unor persoane din dosar, astfel că fosta decană Floare Chipea va putea vorbi cu fiica ei, rectorul Constantin Bungău are dreptul de a vorbi cu prorectorul Marcel Roşca, iar psihologa Camelia Dindelegan are dreptul de a vorbi cu mama sa.
 
După cum am mai scris în articolele anterioare, procurorii DNA i-au trimis pe cei trei orădeni, alături de preotul Marin Dindelegan, pentru infracţiuni de corupţie.
 
Rectorul unuiversității, Constantin Bungău este acuzat de luare de mită în formă continuată, Floare Chipea de trafic de influenţă şi luare de mită, ambele în formă continuată, Camelia Dindelegan de cumpărare de influenţă şi dare de mită, ambele în formă continuată, iar soţul ei, preotul ortodox Marin Dindelegan, este inculpat pentru complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată şi complicitate la dare de mită în formă continuată.
 
Potrivit procurorii DNA, toate infracţiunile au fost comise cu scopul clar, ca psihologul Camelia Dindelegan să promoveze ca profesor universitar, soții Dindelegan reușind să îl influențeze pe rectorul Bungău dar şi pe fosta decană Chipea, să-i „pregătească” Cameliei Dindelegan un post la concurs.
 
Pentru acest „ajutor”, rectorul Universității din Oradea a primit o pereche de butoni de aur, o icoană argintată, un parfum de marcă precum şi o cravată Pada Murre, iar fosta decană Floare Chipea s-a ales cu bijuterii de aur, o pereche de ghete şi contravaloarea unor lucrări de renovare în propria locuinţă.
 
Dosarul ce a zguduit Universitatea din Oradea este încă în analiza judecătorilor de cameră preliminară a Tribunalului Bihor.
Sursa foto: arhivă

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here