Răsturnare de situații după rezultatul alegerilor din Statele Unite!

0
13

Ca urmare a rezultatului șocant din cadrul cursei prezidențiale din Statele Unite, acțiunile încep să se prăbușească, dolarul este în picaj iar aurul urcă galopând!

Ca urmare a scorul șocand obținut de candidatul republican, Donald Trump, indicii DOW sunt în scădere cu 3,72% înainte de deschiderea sesiunii de tranzacţionare, iar acţiunile asiatice au început și ele să scadă, astfel că indicele Nikkei 225 s-a prăbuşit cu 4,74%, Hang Seng a scăzut cu 2,77% în Hong Kong, în timp ce indicele CSI 300 al Shanghaiului a scăzut cu 1,32%.

De asemenea acţiunile europene au scăzut și ele la debutul şedinţei de tranzacţionare, aducând foarte multă incertitudine în pieţe. Spre exemplu, indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,1%.

Sectoarele sensibile în ceea ce privește creşterea economică, cum sunt sectoarele auto, financiare şi de petrol, au fost printre cele mai afectate la acest moment.

Preţul petrolului a suferit și el ca urmare a rezultatului republicanilor, astfel că acesta aâa scăzut extrem de puternic, și anume cu 3,38%, coborând la 43 de dolari barilul. Prețul metalelor prețioase a început să urce, astfel că aurul a urcat în schimb cu 3,55%, la 1,320 dolari uncia, iar ce argintul cu 2,09%, la 18,74 dolari.

Moneda americană s-a depreciat și ea, cu 3,37% în raport cu yen-ul, la 101,58 yeni/dolar, şi cu 1,82% în raport cu euro, scăzând și cu cu 0,97% față de liră.

În răspuns la prăbușirea dolarului, moneda mexicană s-a prăbuşit și ea cu peste 12% faţă de dolar, fiind cea mai mare scădere din ultimele două decenii.

Până la acest moment, s-a pariat mult pe o victorie a lui Hillary Clinton, care a fost privită ca o opţiune de echilibru pentru pieţe, iar în jurul alegerii lui Trump plutește o incertitudine mare, în condiţiile în care mulți privesc cu scepticism politicile lui și cele de comerţ.

Sursa foto: thisismoney.co.uk

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here