Candidatul proeuropean, Alexander Van der Bellen este noul președinte al Austriei!

0
35

Candidatul independent Alexander Van der Bellen, care este sprijinit de către Verzi, l-a învins duminică, 04.12.2016 pe contracandidatul său Norbert Hofer, susținut de către extrema dreaptă.

Alexander Van der Bellen era creditat cu 53,6% din voturi, față de contracandidatul său de extremă-dreaptă Norbert Hofer cu 46,4%.

Candidat independent, Alexander Van der Bellen este ecologist şi a promis că legăturile dintre membri Uniunii Europene ar trebui să fie mai strânse, iar uniunea însăși ar trebuie să fie mult mai puternică.

Contracandidatul, Norbet Hofer, a precizat că nu vrea ca Austria să părăsească Uniunea Europeană, însă își dorește o schimbare prin care ţările membre să se poată bucura de mai multă independenţă. De asemenea, Norbert Hofer declarase că în cazul victoriei sale, nu se va feri să demită guverne în cazul introducerii de taxe şi să ceară organizarea de referendumuri pe diferite teme, cu toate că poziţia de preşedinte în Austria este una doar simbolică.

Împotriva lui Norbert Hofer au avut loc sâmbătă, 03 decembrie a.c., mai multe proteste în Viena, în care sute de oameni au ieșit pe străzi, catalogându-l pe Hofer drept un nazist dar şi un pericol pentru Austria, datorită ideologiilor sale prezentate în campanie.

De menționat este faptul că Alexander Van der Bellen a câştigat şi alegerile prezidențiale ce au avut loc în luna mai a.c., cu mai puţin de un procent, însă au fost anulate, în bazadeciziei date de către Curtea Constituţională din Austria, datorită neregulilor apărute în procesul de numărare a voturilor.

În luna mai 2016, candidatul independent Alexander Van der Bellen a câștigat cu 50,3% din voturi, față de 53,6% de duminică, 04 decembrie.

Duminică seară, 04 decembrie 2016, atât Partidul Libertății, cât și candidatul acestora, Norbert Hofer au recunoscut înfrângerea în fața independentului Alexander Van der Bellen și l-au felicitat pe acesta.

Sursa foto: partidulverde.ro

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here